Jutalomnyaralás PDF Nyomtatás E-mail

Nyáron, pontosabban június végén az a megtiszteltetés ért néhány gyereket az iskolánkból, többek közt engem is, hogy részt vehettünk egy jutalomkiránduláson Budapestre és a Balatonra.

 

Az indulás reggelén mindenki nagyon izgatott volt, hiszen mégiscsak egy világvárosba készülődtünk. Amikor elindultunk, a szüleink büszkén integettek nekünk. Az egész odautat végignevettük az iskolatársakkal, az idő egy pillanat alatt elröppent mellettünk, és már ott is voltunk Budapesten.

Gyönyörű látvány tárult elénk, minden nagyon különbözött az itthoni környezettől. A belvárosban az  épületek magasak és robusztusak voltak, a parkok rendezettek, és azzal a látvánnyal semmi sem ért fel, hogy a Duna egyik partján az Országház magaslott előttünk, a másik oldalon, pedig a Budai várra tekinthettünk fel.

A szállásunk Óbudán volt, egy aranyos kollégiumban, ahol nagyon finomakat főztek nekünk.

Az érkezésünk utáni első nap reggelén megismerkedtünk az idegenvezetőnkkel, Mariann nénivel, aki nagyon szívélyesen fogadott bennünket. Aznap meglátogattuk a Budai várat, a Mátyás-templomot és megnéztük a Halászbástyát. Délután gyermekvasutaztunk, és libegőztünk a János-hegyen. Ráadásul minden nap elmentünk fagyizni is. Másnap ellátogattunk Visegrádra, ahol megcsodálhattuk a gyönyörű kilátást a visegrádi várból. Aztán bobszánoztunk és Budapest fele megálltunk Szentendrén is, ahol egy gyönyörű délutánt töltöttünk el.

Harmadnap volt a Budapesti ottlétünk utolsó napja, amikor elmehettünk az Országházba. Nagyon kedvesen fogadtak minket, körbevezettek az épület nagy részében, sőt, még a Szent Koronát is megtekinthettük a teljes valójában. Aztán a nap hátralevő részében Pestet volt szerencsénk felfedezni. Voltunk a Hősök terén, a Hunyadi vár másolatában és a Szent István bazilikában, aminek felmentünk a tornyaiba is.

Nagyszerűen éreztük magunkat Budapesten.

Másnap lementünk a Balatonra, és már mindenki tűkön ülve várta, hogy megmártózzon a hűs vízben. Balatonszabadin volt a szállásunk, és amikor mindenki elfoglalta a szobákat, akkor végre belemehettünk a Balatonba. Az összes kiránduló izgatott volt, hogy végre lubickolhat ebben a nagy hőségben. Este visszatértünk a szállásra, és élvezhettük a tábor szolgáltatásait. Ugyanis szerveztek egy bulit a táborozóknak, és aki nem szeretett volna táncolni, az focizhatott, röplabdázhatott, kosárlabdázhatott és hintázhatott.

Reggel élő rádióműsör ébresztett bennünket, hogy indulhassunk a strandra. Aznap az időnk nagy részét a Balatonon töltöttük, és úsztunk, napoztunk, fagyiztunk. A következő nap reggelén pólófestést szerveztek, és sok szép alkotás született a pólók között. A délutánt szintén a strandon töltöttük.

Óriási megtiszteltetés, hogy részt vehettem ezen az elképesztően jó kiránduláson, mert rengeteg élménnyel és szoros barátságokkal gazdagodtam Magyarországon.

120700 Balatoni nyar 02

Izsák Réka 7.B, 2012

 
Nagy Imre Általános Iskola, Powered by Joomla! and designed by SiteGround Joomla Templates