Előkészítő osztályba való beiratkozással kapcsolatos tudnivalók - 2021 PDF Nyomtatás E-mail

 

Tanévnyitó 1

 

Tisztelt Szülők!


Iskolánk 4 előkészítő osztály indítását tervezi a 2021-2022-es tanévre.

3 előkészítő osztály az iskolaépületben, 1 osztály más helyszínen fog tanulni. Ezt a helyszínt az erre vonatkozó önkormányzati határozat kiadását követően fogjuk tudni megnevezni. Az iskolaépületen kívül tanuló osztály 1. osztálytól kezdődően az iskolaépületben folytatja tanulmányait.

Az előkészítő osztályokat Babos Mónika Sára, László Hajnal illetve Mezey Anna Katalin tanítók fogják tanítani. A negyedik előkészítő osztály tanítóját a meghirdetett tanítói állás betöltését követően fogjuk tudni megnevezni.

 

A beiskolázás során Iskolánk fogadja valamennyi - a beiskolázási körzetéhez tartozó - gyermeket.

Iskolánk beiskolázási körzete: Akác utca, Apor Péter utca, Aratástető utca, Barancs utca, Borvíz utca, Búza utca, Csütörtök utca, Decemberi forradalom utca, Fűzfa utca, Gyár utca, Hajnal utca, Hargita utca, Hunyadi János utca (az Unió utcától a Márton Áron utcáig terjedő szakasza), Kós Károly utca, Kossuth Lajos utca (páros házszámok), Levendula utca, Márton Áron utca, Mézesek utca, Mogyorós utca, Nagy István festő sétány, Nagyrét utca, Octavian Goga sétány, Olt utca, Pipacs sétány, Reménység utca, Sarkadi Elek utca, Sas utca, Stadion utca, Székely Mózes utca, Szent Ágoston tér, Szentkirály utca, Szív utca, Tanorok utca, Tarló utca, Temesvári sugárút, Tető utca, Vadász utca, Zenit utca.


A beiskolázási körzethez tartozó, Iskolánkat választó gyerekek beírása után szabadon maradó helyeket az Iskola beiskolázási körzetén kívül lakó gyermekek foglalhatják el.

Amennyiben túljelentkezés lesz a szabadon maradó helyekre, elsőként a 3473/2021.3.10. számú miniszteri rendeletben leírt feltételek szerint rangsoroljuk a gyermekeket. Előnyt élveznek:

 • a fogyatékkal élő gyerekek;
 • az árva illetve félárva gyerekek;
 • azok a gyerekek, akiknek testvérük jár Iskolánkba.

Ha ezek után további rangsorolásra lesz szükség, akkor azt az Iskola által megnevezett feltételek szerint fogjuk megtenni. Az Iskola által megnevezett feltételek értelmében előnyt élveznek:

 • a tanítás nyelvét azaz a magyar nyelvet ismerő gyermekek,
 • a csíkszeredai lakhellyel rendelkező gyermekek.

 

A szülők az Iskola Titkárságán személyesen, online-módon, ímélben vagy  postai úton írathatják be Gyermeküket Iskolánkba 2021. március 29. - április 28. között. A személyesen történő beiratkozást javasoljuk!

Az Iskola Titkárságán hétfőtől csütörtökig 8-18, pénteken 8-17 óra között lehet iratkozni. Kérjük azokat a szülőket, akik csak 15 óra után tudnak bejönni az Iskolába, hogy kérjenek előzetesen időpontot a 0783-016819-es titkársági telefonszámon!

 

Beiratkozáshoz szükséges iratok:

 • szülő személyazonossági igazolványa (eredeti + fénymásolat az eredetiről; szükség esetén a Titkárságon elkészítjük a másolatot);
 • gyerek keresztlevele (eredeti + fénymásolat az eredetiről; szükség esetén a Titkárságon elkészítjük a másolatot);
 • oltási és iskolaérettségi igazolás (a családorvos állítja ki);
 • irattartó (boríték típusú, karton);

 • másolat bírói határozatról (csak elvált szülők esetén);
 • másolat iskolaérettségi felmérés eredményéről (csak a 6. életévüket 2021.IX.1.-XII.31. időszakban betöltő gyermekek esetében);
 • előnyre jogosultságot igazoló irat (csak az Iskola beiratkozási körzetén kívülről érkező gyermekek esetében):
  • fogyatékkal élő gyerekek esetében: igazolás erről;
  • árva illetve félárva gyerekek esetében: igazolás/nyilatkozat erről;
  • óvoda által kiállított igazolás arról, hogy magyar tanítási nyelvű csoportban tanult a gyermek.

 • nyilatkozat (típusnyomtatvány; csak azoknak a szülőknek kell kitölteniük, akik online módon, ímélben vagy postai úton iratják be gyermeküket)

 

Azon gyerekek, akik 2021. szeptember 1. – december 31. között töltik be a 6. életévüket, csak sikeres iskolaérettségi felmérést követően írhatók be előkészítő osztályba. Ezen gyerekek szülei az óvodához/ napköziotthonhoz benyújtott kérésben kérhetik gyermekük iskolaérettségi felmérését. Ha a gyermek ebben a tanévben nem jár vagy külföldön jár óvodába/napköziotthonba, a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központtól kell kérni az iskolaérettségi felmérés elvégzését. A Központ címe: Csíkszereda, Mihail Sadoveanu utca 54. szám, telefonszáma: 0266-317-048, drótpostacíme: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. . A kitöltendő űrlapot a 3473/2021.3.10. számú miniszteri rendelet tartalmazza. Szükség esetén az Iskola Titkárságán igényelhetik az űrlapot.

 

Azoknak a szülőknek, akik online módon, ímélben vagy postai úton íratják be gyermeküket, ki kell tölteniük egy nyilatkozatot arról, hogy a beiratkozási kérésbe írtak megfelelnek a valóságnak, és hogy az Iskola által megnevezett időpontban be fogják mutatni az eredeti iratokat. A nyilatkozatot az Iskola ímélcímére kell elküldeni f.é. április 28-áig. Kérjük azokat a szülőket, akik online módon vagy postai úton iratják be gyermeküket, hogy telefonon jelentsék ezt be az Iskola Titkárságán f.é. április 28-áig!


A beiratkozással kapcsolatos további felvilágosítással Iskolánk Titkárságán, a 0783-016819-es telefonszámon illetve a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ímélcímen szolgálunk.

 

Tanévnyitó 2

 

(NIÁI Igazgatóság, 2021)

(Balázs Árpád felvételei, 2019)

 
Nagy Imre Általános Iskola, Powered by Joomla! and designed by SiteGround Joomla Templates