Érdekességek

 

Érdekességek a földrajz világából



Székelyföld kincsei

http://virtualisszekelyfold.ro/

 
Fotók a nagyvilagból

http://alovelyworld.com/index2.html

 
A világ csodái

Virtuális utazás a Föld körül, 104 csodálatos természeti és építészeti látnivaló.

http://www.wondersoftheworld.tv

 
A csodálatos Norvégia

Geiranger egy csodálatos kis turista-falu Sunnmøre tájegységben Stranda fennhatósága alatt Møre og Romsdal megyében, Norvégia nyugati részén. A Geirangerfjord előtt fekszik, amely a Storfjord elágazása. A legközelebbi város Ålesund. Geiranger a világ néhány legszebb tájainak ad otthont, és a Lonely Planet Skandinávia legjobb úticéljának nevezte ki. 2005 óta az UNESCO a Geirangerfjord-ot a Világörökség részeként tartja számon, ezt a címet veszélyeztetik azok a tervek, amelyek szerint elektromos távvezetékeket vezetnének keresztül rajta. A norvég 63-as országút halad keresztül a falun.

A Geirangerfjordot folyamatosan veszélyezteti az Åkerneset hegy, amely bármikor beleszakadhat a vízbe. Egy hegyomlás szökőárt válthat ki, amely tíz percen belül több környékbeli települést, köztük Geirangert és Hellesyltet is elérné.

A fjord mentén néhány elhagyott gazdaság található. A Storfjordens venner nevű egyesület végzett rajtuk némi helyreállítást. A leggyakrabban látogatottak közülük Skageflå, Knivsflå és Blomberg. Skageflå gyalog is elérhető Geirangerből, míg a többi csak vízi úton közelíthatő meg. A fjordnál számos lenyűgöző vízesés is található, közöttük a Hét Nővér vízesés, amely Geiranger-től nyugatra fekszik. (Forrás: Wikipedia)

A térképen a kis kék pontokra kattintva válthatod a pontot, ahonnan nézed a tájat. Ha zavar a térkép, a sarkán levő X-szel bezárhatod, majd ha újra látni akarod, kattints a "Show map"-re. Ha meg akarod nézni nagyobb méretben, kattints ide!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 4
Nagy Imre Általános Iskola, Powered by Joomla! and designed by SiteGround Joomla Templates