Történetünk

Az, hogy a Nagy Imre Általános Iskola huszonéves, csak a látszat. Valójában több százéves gyökerekkel rendelkező intézmény, az oktatás-nevelés közel negyven évtizedes műhelye, a Csíkszeredai Római Katolikus Főgimnázium jogutódja. Valódi alapítói a ferences barátok, a Csíksomlyó lábánál évszázadok óta Istent és bennünket önzetlenül szolgáló szerzetesrend tagjai.

A Nagy Imre iskola tehát nemcsak nevében, hanem szó szerint is a köztiszteletnek örvendő festőóriás iskolája. Így aztán büszkén kijelenthetjük: Nagy Imrével, a zsögödi festőművésszel egy iskolába jártunk.

(Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a 12-es számú Általános Iskola alapító diákja, háromszoros Nagy Imré-s szülő)



Iskolaelődünk: a 9-es számú Általános Iskola PDF Nyomtatás E-mail

1969. szeptember: Létrejön a Zene és Képzőművészeti Iskola a Matematika–Fizika Líceum [ma: Márton Áron Gimnázium – Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium] épületében. Az Iskola indulásakor 2 osztállyal: egy elsős zene és egy ötödikes képzőművészeti osztállyal indul.

 

Tanévzáró ünnepély

Az első tanévzáró ünnepély a Matematika-Fizika Líceum dísztermében (Both Erzsébet ny. tanító gyűjteményéből)


Bővebben...
 
Iskolát építünk! PDF Nyomtatás E-mail

Csíkszereda város központi részén épült Iskolánk, a Nagy Imre Általános Iskola története furcsamód sokkal régebbre nyúlik vissza, mint maga az épület létezése.

Bővebben...
 
Megkezdődött a tanítás a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskolában PDF Nyomtatás E-mail

Szombaton ünnepélyes keretek között került sor a Nagy Imre iskola épületének átadására, amely a hajdani 9-es és 12-es iskola tanulóinak lett otthona.

Bővebben...
 


Nagy Imre Általános Iskola, Powered by Joomla! and designed by SiteGround Joomla Templates