Apáczai Csere János Magyar Nyelv, Irodalom és Kultúra Nemzetközi Tantárgyverseny - 2017 PDF Nyomtatás E-mail

TT oklevél2017. október 19-22. között zajlott Pécsen az Apáczai Csere János Magyar Nyelv, Irodalom és Kultúra Nemzetközi Tantárgyverseny. A Kárpát-medencei szintű döntőn azok a diákok vehettek részt, akik a 2016-2017-es tanévben, az országos tantárgyversenyen dobogós helyezést értek el.

Iskolánkból Kész Sarolta 7.A o.t. és Tompos Tamara 7.A o.t. (mindkettőjük magyartanára: Bedő Aranka) jutottak tovább a nemzetközi döntőbe, miután Sarolta I., Tamara pedig III. díjat szerzett a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos döntőjén.

 

A döntőt megelőzően a 24 fős erdélyi csapat tagjai három napos felkészítőn vettek részt Aradon, ahol  megismerkedtek egymással, majd közösen is ráhangolódtak a nemzetközi vetélkedőre.

Az idei Apáczai-verseny a 100 éve született Szabó Magda emléke előtt tisztelgett - az írásbeli feladatok tematikája az írónő regényeihez kapcsolódott. Az írásbeli feladatokon kívül volt még versmondó illetve dramatizálási verseny is.

A döntőben Iskolánk mindkét diákja megállta a helyét. Sarolta dramatizálás kategóriában ezüst minősítést kapott, Tamara az írásbeli feladatok versenyén dicséretben részesült, dramatizálás kategóriában pedig ezüst minősítést.

Gratulálunk, és további sikereket kívánunk a diákoknak, felkészítő tanáruknak!

(NIÁI)

 
Nagy Imre Általános Iskola, Powered by Joomla! and designed by SiteGround Joomla Templates